Rúdfasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 db zsemle
- zemlemorzsa
- delikát, bors, só
- pirospaprika
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerszd fokhagyma
- olaj
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, 4 tojást, a hagymákat apróra vágva, ízlés szerint ízesítjük és kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk. A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor félbe vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk, és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy szép színe legyen. Körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Hidegen ,melegen tálalható és nagyon mutatós étel.Nem fontos hozzá a köret nagyon finom kenyérrel is.Minden alkalomra érdemes elkészíteni !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

