Rúdfasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 db zsemle
- zemlemorzsa
- delikát, bors, só
- pirospaprika
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerszd fokhagyma
- olaj
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, 4 tojást, a hagymákat apróra vágva, ízlés szerint ízesítjük és kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk. A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor félbe vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk, és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy szép színe legyen. Körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Hidegen ,melegen tálalható és nagyon mutatós étel.Nem fontos hozzá a köret nagyon finom kenyérrel is.Minden alkalomra érdemes elkészíteni !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »