Rúdfasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 10 db tojás
  • 6 db zsemle
  • zemlemorzsa
  • delikát, bors, só
  • pirospaprika
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerszd fokhagyma
  • olaj

Elkészítése:

A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, 4 tojást,  a hagymákat apróra vágva, ízlés szerint ízesítjük és kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk. A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor félbe vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk, és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy szép színe legyen. Körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Hidegen ,melegen tálalható és nagyon mutatós étel.Nem fontos hozzá a köret nagyon finom kenyérrel is.Minden alkalomra érdemes elkészíteni !