Rizses húsgombóc recept

Hozzávalók:
- 40 dk darált hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl rizs
- 3 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. liszt
- 1 csokor kapor vagy (2 mokkás kanál szárított)
- ízlés sz. só, fehérbors, ételízesítő
- 3 dl. tej
Elkészítése:
A rizst 2 dl vízben fedő alatt megpároljuk. A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, a kapor felével, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a párolt rizst.
Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel egy tepsibe kis gombócokat formázunk belőle.
Az olajat a liszttel habzásig hevítjük , a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. Az ételízesítővel, borssal, maradék kaporral fűszerezzük, és a gombócokra kenjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »