Részeges fasírt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsemle- morzsa
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- diónyi vaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst a tojással, a morzsával, a bor felével, sóval meg borssal összegyúrjuk, és szép nagy pogácsákat formálva belőle, kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük. A vajban üvegesre pároljuk (de nem pirítjuk meg!) az apróra vágott vöröshagymát, a maradék borral felengedjük, és a felére beforraljuk. A húspogácsák tetejét ezzel a hagymás boros keverékkel kenjük meg, és a sütőben kb. fél óráig sütjük; ezalatt a fasírt átsül, a tetején a hagyma megpirul. A bor ízét nem érezzük a fasírton, csak különlegesen zamatossá válik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »