Pulykafasírt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 3 db zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
- 1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve
- só, bors, vegeta
- bacon
- nyáron paradicsom
- paprika
Elkészítés:
A 3 zsemlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle. Összekeverem a hússal, a tojással, a reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, a fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint.
A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
Sütés:
Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot.
Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.
Opcionális:
Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »