Káposztatekercs recept

Hozzávalók:
- egy 1 kg-os káposztafej
- 40 dkg darált sertéshús
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- kevés majoránna
Elkészítés:
A káposzta nyolc nagy, külső levelét leszedjük, és kuktában gőzön, vagy fazékban sós vízben néhány percig pároljuk. Közben öt deka szalonnát apróra vágva kiolvasztunk, megpirítjuk benne a hagymát, a hússal, a tojással, a zsemlemorzsával meg a fűszerekkel összegyúrjuk. A húsmasszát négyfelé osztjuk, négy hengert formálunk belőle, és mindegyiket 2-2, egymásra fektetett káposztalevélbe csomagoljuk. A hengereket vékony szalonnaszeletekkel körültekerjük, és megtűzzük, nehogy a hengerek szétnyíljanak. Az olajat megforrósítjuk, a hústekercseket átsütjük benne, majd egy kevés vizet öntünk alá, és a maradék, laskára vágott káposztával befedve, 40 percig lassan pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, a paradicsompürét a levébe keverjük, és sós vízben főtt burgonyával körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »