Káposztatekercs recept
Hozzávalók:
- egy 1 kg-os káposztafej
- 40 dkg darált sertéshús
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- kevés majoránna
Elkészítés:
A káposzta nyolc nagy, külső levelét leszedjük, és kuktában gőzön, vagy fazékban sós vízben néhány percig pároljuk. Közben öt deka szalonnát apróra vágva kiolvasztunk, megpirítjuk benne a hagymát, a hússal, a tojással, a zsemlemorzsával meg a fűszerekkel összegyúrjuk. A húsmasszát négyfelé osztjuk, négy hengert formálunk belőle, és mindegyiket 2-2, egymásra fektetett káposztalevélbe csomagoljuk. A hengereket vékony szalonnaszeletekkel körültekerjük, és megtűzzük, nehogy a hengerek szétnyíljanak. Az olajat megforrósítjuk, a hústekercseket átsütjük benne, majd egy kevés vizet öntünk alá, és a maradék, laskára vágott káposztával befedve, 40 percig lassan pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, a paradicsompürét a levébe keverjük, és sós vízben főtt burgonyával körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

