Húsgombóc paradicsommártásban recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg rizs
- 1 l sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1-2 szálzeller
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál púpos zsír
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.
A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.
A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.
A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.
Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »