Húsgombóc paradicsommártásban recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg rizs
- 1 l sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1-2 szálzeller
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál púpos zsír
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.
A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.
A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.
A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.
Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »