Húsgombóc paradicsommártásban recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 kg rizs
- 1 l sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1-2 szálzeller
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál púpos zsír
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.
A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.
A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.
A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.
Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

