Fasírt hagymás paradicsommártásban recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A húspogácsákhoz:
- 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 3 karikákra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 babérlevél
- olaj
Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, a reszelt hagymát megpirítjuk benne, és a hússal, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval meg borssal összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az olajból két evőkanálnyit kiveszünk, először megpároljuk benne a karikákra vágott hagymát, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót meg a borsot, és mártást főzünk belőle. A húsgombócokat a mártásba tesszük és kis lángon 25 percig főzzük. Vízben főtt burgonya illik hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.