Fasírt hagymás paradicsommártásban recept

Hozzávalók:
A húspogácsákhoz:
- 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 3 karikákra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 babérlevél
- olaj
Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, a reszelt hagymát megpirítjuk benne, és a hússal, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval meg borssal összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az olajból két evőkanálnyit kiveszünk, először megpároljuk benne a karikákra vágott hagymát, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót meg a borsot, és mártást főzünk belőle. A húsgombócokat a mártásba tesszük és kis lángon 25 percig főzzük. Vízben főtt burgonya illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »