Cukkinis padlizsános fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 50 dkg darált hús
- 4 dl rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db száraz, szikkadt zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- kevés zsemlemorzsa (ebben megforgatom majd a fasírtokat sütés előtt)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát, cukkinit, padlizsánt a tisztítást követően felaprítom, majd a felaprított zöldségeket a hagymával együtt megdinsztelem.
A szikkadt zsemléket vízben áztatom, majd teljesen kifacsarom a vizet belőle. A darált húst egy keverőtálba teszem, jöhet a kifacsart zsemle, 2 db tojás, a megdinsztelt zöldséges hagyma, némi piros paprika, só amennyit a szám íze kíván! Most laza mozdulatokkal összekeverem az anyagot, ha készen van akkor a hűtőben 10 percig pihentetem, hogy az ízek jól összeérjenek. A rizsnek felteszek 0,5 dl vizet, ha felforrt akkor sózom és hozzáadom a rizst. Közepesre veszem a lángot, majd addig főzöm a rizst amíg a főzővizet el nem főtte. Ezután elzárom a gázt és az edényt lefedve hagyom, hogy a saját gőzében párolódjon meg a rizs. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítek, a fasírt alapot kiveszem a hűtőből és nedves kézzel kis labdacsokat illetve “pogácsákat” formázok. Beleforgatom a zsemlemorzsába, majd a közben felhevített olajban ropogósra sütöm. El is készült. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Ezt az ételt is a szükség szülte, mert csak ezek az alapanyagok voltak a hűtőben és ebben a melegben lusta voltam a piacra menni. Ráadásul nagyon ízletes is, mert maguk zöldségek, amik belekerültek a fasírtba azok emelik az étel élvezeti értékét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »