Cukkinis padlizsános fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 4 dl rizs
  • 2 tojás
  • 4 db száraz, szikkadt zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • kevés zsemlemorzsa (ebben megforgatom majd a fasírtokat sütés előtt)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:
A hagymát, cukkinit, padlizsánt a tisztítást követően felaprítom, majd a felaprított zöldségeket a hagymával együtt megdinsztelem.
A szikkadt zsemléket vízben áztatom, majd teljesen kifacsarom a vizet belőle. A darált húst egy keverőtálba teszem, jöhet a kifacsart zsemle, 2 db tojás, a megdinsztelt zöldséges hagyma, némi piros paprika, só amennyit a szám íze kíván! Most laza mozdulatokkal összekeverem az anyagot, ha készen van akkor a hűtőben 10 percig pihentetem, hogy az ízek jól összeérjenek. A rizsnek felteszek 0,5 dl vizet, ha felforrt akkor sózom és hozzáadom a rizst. Közepesre veszem a lángot, majd addig főzöm a rizst amíg a főzővizet el nem főtte. Ezután elzárom a gázt és az edényt lefedve hagyom, hogy a saját gőzében párolódjon meg a rizs. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítek, a fasírt alapot kiveszem a hűtőből és nedves kézzel kis labdacsokat illetve “pogácsákat” formázok. Beleforgatom a zsemlemorzsába, majd a közben felhevített olajban ropogósra sütöm. El is készült. Jó étvágyat hozzá!

Sztori: Ezt az ételt is a szükség szülte, mert csak ezek az alapanyagok voltak a hűtőben és ebben a melegben lusta voltam a piacra menni. Ráadásul nagyon ízletes is, mert maguk zöldségek, amik belekerültek a fasírtba azok emelik az étel élvezeti értékét.