Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt zabpehellyel recept

Fasírt zabpehellyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés dagadó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg zabpehely
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A zabpelyhet vízbe beáztatjuk és fél órára félretesszük.

    A húst a vöröshagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tojást is, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük és jól összegyúrjuk.

    A masszából tojásnyi golyókat formázunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban pirosra sütjük.

    Tört krumplival, párolt rizzsel önálló fogásként, főzelékekre feltétként kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá