Fasírt zabpehellyel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zabpehely
- 1 tk pirospaprika
- őrölt bors
- só
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zabpelyhet vízbe beáztatjuk és fél órára félretesszük.
A húst a vöröshagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tojást is, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük és jól összegyúrjuk.
A masszából tojásnyi golyókat formázunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban pirosra sütjük.
Tört krumplival, párolt rizzsel önálló fogásként, főzelékekre feltétként kínálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.