Fasírt zabpehellyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés dagadó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zabpelyhet vízbe beáztatjuk és fél órára félretesszük.

A húst a vöröshagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tojást is, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük és jól összegyúrjuk.

A masszából tojásnyi golyókat formázunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban pirosra sütjük.

Tört krumplival, párolt rizzsel önálló fogásként, főzelékekre feltétként kínálhatjuk.