Fasírt barack recept
                            Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 50 dkg darált sertéshús
 - 2 db zsemle
 - 1 közepes db vöröshagyma
 - 2 ek napraforgó olaj
 - 1 teáskanál fűszerpaprika
 - só ízlés szerint
 - 2 ek zsemlemorzsa
 - 2 evőkanál liszt
 - 1 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek zsemlemorzsa
 - 5 dl napraforgó olaj
 
Krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
 - 1 ek só
 - 2 dl tejföl
 - 1 kávéskanál kurkuma
 - 1 teáskanál fűszerpaprika
 - 5 db szegfűszeg
 
Elkészítése:
Fasírt:
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon megdinszteljük.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, dinsztelt hagymát,tojást,lisztet és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük a fűszerpaprikával.
Gombócokat formálunk belőle, bele hempergetjük a zsemlemorzsába és bő olajba kisütjük.
Krumplipüré:
Krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, leszűrjük,megnyomkodjuk és a tejföllel jól kikeverjük. Kétfelé vesszük. Egyik felét kurkumával másik felét fűszerpaprikával színezzük.
Fasírt golyó egyik felére piros másik felére sárga pürét teszünk, oldalára egyenletesen eldolgozzuk.
Mindegyik közepébe teszünk egy szem szegfűszeget.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


