Falafel recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csicseriborsó (üveges)
- 6 szál újhagyma
- 2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 kávéskanál kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál só
- csipet bors
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 ek petrezselyem (frissen vágott)
- 1 ek koriander (frissen vágott)
- késhegynyi chili
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával és a kenyérbéllel. Hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és a korianderlevelet valamint petrezselyemzöldet. Teszünk bele sót és borsot, majd ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen (ne túl kemény, de ne is follyon).
Kis golyót formázunk a masszából nedves kézzel.
Forró olajban megsütjük a golyókat néhány perc alatt. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem fog átsülni! Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

