Falafel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csicseriborsó (üveges)
- 6 szál újhagyma
- 2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál só
- csipet bors
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 ek petrezselyem (frissen vágott)
- 1 ek koriander (frissen vágott)
- késhegynyi chili
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával és a kenyérbéllel. Hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és a korianderlevelet valamint petrezselyemzöldet. Teszünk bele sót és borsot, majd ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen (ne túl kemény, de ne is follyon).
Kis golyót formázunk a masszából nedves kézzel.
Forró olajban megsütjük a golyókat néhány perc alatt. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem fog átsülni! Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »