Egyben sült kacsa lila káposztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kacsához:
- 1.5-2 kg egybe kacsa
- só
- bors
- majoránna
- fokhagyma
- kakukkfű
Káposztához:
- egy kisebb fej lilakáposzta
- köménymag
- só
- bors
- ecete
- víz
Elkészítése:
A kacsát megmossuk sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Ízesítjük továbbá majorannával és kakukkfűvel. Fokhagymát a tepsibe a kacsa mellé tegyük.
Betesszük a sütőbe 1.5 óráig, egy kis olajat kell kell a kacsa alá tenni, épp annyit, hogy ne égjen oda.Többször megforgatva megpirítjuk.
A káposztát megmossuk, legyaluljuk. Kis olajon cukrot karamellizálunk és belerakjuk a káposztát. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal és felöntjük 3 dl vízzel és rakunk bele 4 kanál ecetet.
Ezután, 30 percig pároljuk, 5 percenként kavargatva. Krumplipürével tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.