Egyben sült kacsa lila káposztával recept

Hozzávalók:
Kacsához:
- 1.5-2 kg egybe kacsa
- só
- bors
- majoránna
- fokhagyma
- kakukkfű
Káposztához:
- egy kisebb fej lilakáposzta
- köménymag
- só
- bors
- ecete
- víz
Elkészítése:
A kacsát megmossuk sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Ízesítjük továbbá majorannával és kakukkfűvel. Fokhagymát a tepsibe a kacsa mellé tegyük.
Betesszük a sütőbe 1.5 óráig, egy kis olajat kell kell a kacsa alá tenni, épp annyit, hogy ne égjen oda.Többször megforgatva megpirítjuk.
A káposztát megmossuk, legyaluljuk. Kis olajon cukrot karamellizálunk és belerakjuk a káposztát. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal és felöntjük 3 dl vízzel és rakunk bele 4 kanál ecetet.
Ezután, 30 percig pároljuk, 5 percenként kavargatva. Krumplipürével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »