Egyben sült kacsa lila káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kacsához:

  • 1.5-2 kg egybe kacsa
  • bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • kakukkfű

Káposztához:

  • egy kisebb fej lilakáposzta
  • köménymag
  • bors
  • ecete
  • víz

Elkészítése:

A kacsát megmossuk sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Ízesítjük továbbá majorannával és kakukkfűvel. Fokhagymát a tepsibe a kacsa mellé tegyük.

Betesszük a sütőbe 1.5 óráig, egy kis olajat kell kell a kacsa alá tenni, épp annyit, hogy ne égjen oda.Többször megforgatva megpirítjuk.

A káposztát megmossuk, legyaluljuk. Kis olajon cukrot karamellizálunk és belerakjuk a káposztát. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal és felöntjük 3 dl vízzel és rakunk bele 4 kanál ecetet.

Ezután, 30 percig pároljuk, 5 percenként kavargatva. Krumplipürével tálaljuk.