Édes-savanyú hús zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg előfőzött sertés, pulyka, vagy csirkehús felcsíkozva
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál vékony sárgarépa
- 1/4 kínai kel (csak a húsosabb része)
- 1/2 karalábé
- 2 db zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál szójaszósz
- kevés só
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- csipet őrölt koriander
- 1 kiskanál csilipehely
- 1 evőkanál házi darált sós paprika (enyhén csípős)
- 1 evőkanál szorbit (cukor)
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál, étkezési keményítő
- 125 g rizstészta, vagy spagetti
Elkészítése:
A húst előfőztem, csíkokra vágtam. A sárgarépa kivételével, mindent más zöldséget is csíkokra vágtam. Kevés olajon megpirítottam a hagymát, majd a fokhagymát.
Hozzáadtam a sárgarépát, kicsivel később a zöldpaprikát, és felöntöttem kevés hús alaplével, amit a hús előfőzésével nyertem, majd megfűszereztem. (só, gyömbér, csilipehely, enyhén sípős darált sós paprika, őrölt koriander, szójaszósz került hozzá.)
Röviddel ezek után a serpenyőbe (wokba) került a csíkozott karalábé, a kínai kel, és a darabolt paradicsom is.
Kevés szorbit, (cukorral helyettesíthető) és almaecet is került a serpenyőbe, majd megszórtam némi étkezési keményítővel, ami a sűrűségét biztosította. Most külön főztem mellé a rizstésztát, sós, szójaolajos vízben.
Tipp:
Kínai jellegű ételt majdnem mindenből készíthetsz, amit a kamrában, és a hűtőben találsz. A hozzávalók függvényében eldöntheted milyen ízesítéssel csinálod. (édes, savanyú, kesernyés, csípős, és ezek bármelyik kombinációja. A kínai jellegű ételek sokszínűek, így ne riadj vissza egy kis kísérletezéstől!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »