Dorozsmai molnárponty recept

Hozzávalók:
- 1.5 kg pontyfilé
- 50 dkg gomba
- 50 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 dl étolaj
- 750 g tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag tészta
- 1 tk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a lecsós, gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
A tésztát, ami lehet csusza, lebbencs, vagy fodros nagykocka, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha kész, leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe, vagy tűzálló tálba borítjuk.
Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »