Dorozsmai molnárponty recept

Hozzávalók:
- 1.5 kg pontyfilé
- 50 dkg gomba
- 50 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 dl étolaj
- 750 g tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag tészta
- 1 tk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a lecsós, gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
A tésztát, ami lehet csusza, lebbencs, vagy fodros nagykocka, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha kész, leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe, vagy tűzálló tálba borítjuk.
Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »