Diétás gombás székelykáposzta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 doboz vagy üveg szeletelt gomba
- 2-4 db virsli
- só
- 1-2 csipetnyi őrölt bors
- 2-3 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ételízesítő ízlés szerint
- 20 dkg rizs
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom,majd olajon megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és ráteszem a káposztát, a gombát a zúzott fokhagymát a fűszereket. Annyi vízzel öntöm fel amennyi pont ellepi. Egy órán át főzöm. A virslit vékonyra felkarikázom majd a káposztához adom és elkeverem. A rizst a tetejére szórom és lefedem. Időnként a rizs szemeket a lébe nyomom. Amikor megpuhul a rizs csak akkor keverem össze a káposztával. Még 5 percig hagyom a tűzön majd elzárom a lángot alatta. Energia szegény tejföllel tálalom.
Ha savanyított káposztából készítem kétszer-háromszor átmosom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.