Diétás gombás székelykáposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 doboz vagy üveg szeletelt gomba
- 2-4 db virsli
- só
- 1-2 csipetnyi őrölt bors
- 2-3 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ételízesítő ízlés szerint
- 20 dkg rizs
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom,majd olajon megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és ráteszem a káposztát, a gombát a zúzott fokhagymát a fűszereket. Annyi vízzel öntöm fel amennyi pont ellepi. Egy órán át főzöm. A virslit vékonyra felkarikázom majd a káposztához adom és elkeverem. A rizst a tetejére szórom és lefedem. Időnként a rizs szemeket a lébe nyomom. Amikor megpuhul a rizs csak akkor keverem össze a káposztával. Még 5 percig hagyom a tűzön majd elzárom a lángot alatta. Energia szegény tejföllel tálalom.
Ha savanyított káposztából készítem kétszer-háromszor átmosom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

