Diétás gombás székelykáposzta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 doboz vagy üveg szeletelt gomba
  • 2-4 db virsli
  • 1-2 csipetnyi őrölt bors
  • 2-3 babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 20 dkg rizs

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom,majd olajon megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és ráteszem a káposztát, a gombát a zúzott fokhagymát a fűszereket. Annyi vízzel öntöm fel amennyi pont ellepi. Egy órán át főzöm. A virslit vékonyra felkarikázom majd a káposztához adom és elkeverem. A rizst a tetejére szórom és lefedem. Időnként a rizs szemeket a lébe nyomom. Amikor megpuhul a rizs csak akkor keverem össze a káposztával. Még 5 percig hagyom a tűzön majd elzárom a lángot alatta. Energia szegény tejföllel tálalom.
Ha savanyított káposztából készítem kétszer-háromszor átmosom.