Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos, töltött burgonya recept

Darált húsos, töltött burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg darált hús
    • 8 szem nagy burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 15 dkg reszelt trappista sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • bors, só

    Elkészítése:

    Megpucoljuk és félbevágjuk a burgonyát. Kiskanállal kivágjuk a belsejét. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és a tojást.

    Meghintjük ízlés szerint borssal és sóval, majd jól összekeverjük és félre tesszük. Miután kihűlt, megtöltjük a krumplikat húsos masszával. Beleszórjuk az edény aljára a kivájt részt, rátesszük a töltött burgonyákat. Megszórjuk a reszelt sajt felével és ráöntjük a főzőtejszínt.

    Sütőbe tesszük és 200 fokon lefedve elkezdjük sütni. A végén levesszük a fedést, hogy készre tudjon pirulni. Amikor már majdnem elkészült, megszórjuk a maradék sajttal és pár percre visszatoljuk a sütőbe.

    Tipp:


    Ha megfőzzük a krumplit előtte, akkor gyorsabban megsül.
    Jénaiba is süthetjük, de egy kollégiumba nem sok minden adott, így nekem egy hagyományos tepsi maradt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá