Darált húsos-gombás krumpli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 db krumpli
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 30 dkg gomba
- só
- majoránna
- bors
- tejföl kb 4 ek
- sajt
- tejszín (főző, 2 dl)
Elkészítése:
A krumplikat sós vízben feltesszük főni. Kevés olajon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát,majd rátesszük a darált húst.
Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk,megszórjuk majorannával és pirítjuk egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt majdnem puhára pároljuk őket.
Utána lehet ízesíteni. A megfőtt krumplikat meghámozzuk és egy tálba,amit kiolajoztunk elkezdjük beleszelni,picit sózzuk még. Merünk rá a gombás egyvelegből és meglocsoljuk főzőtejszín és tejföl keverékével.
Ezeket rétegezzük, a tetejére krumpli kerüljön. Ráöntjük a maradék tejszín-tejföl keveréket és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb.30 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.