Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos-gombás krumpli recept

Darált húsos-gombás krumpli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db krumpli
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg darált hús
    • 30 dkg gomba
    • majoránna
    • bors
    • tejföl kb 4 ek
    • sajt
    • tejszín (főző, 2 dl)

    Elkészítése:

    A krumplikat sós vízben feltesszük főni. Kevés olajon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát,majd rátesszük a darált húst.

    Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk,megszórjuk majorannával és pirítjuk egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt majdnem puhára pároljuk őket.

    Utána lehet ízesíteni. A megfőtt krumplikat meghámozzuk és egy tálba,amit kiolajoztunk elkezdjük beleszelni,picit sózzuk még. Merünk rá a gombás egyvelegből és meglocsoljuk főzőtejszín és tejföl keverékével.

    Ezeket rétegezzük, a tetejére krumpli kerüljön. Ráöntjük a maradék tejszín-tejföl keveréket és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb.30 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá