Darált húsos-gombás krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Darált húsos-gombás krumpli

Hozzávalók:

  • 8 db krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 30 dkg gomba
  • majoránna
  • bors
  • tejföl kb 4 ek
  • sajt
  • tejszín (főző, 2 dl)

Elkészítése:

A krumplikat sós vízben feltesszük főni. Kevés olajon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát,majd rátesszük a darált húst.

Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk,megszórjuk majorannával és pirítjuk egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt majdnem puhára pároljuk őket.

Utána lehet ízesíteni. A megfőtt krumplikat meghámozzuk és egy tálba,amit kiolajoztunk elkezdjük beleszelni,picit sózzuk még. Merünk rá a gombás egyvelegből és meglocsoljuk főzőtejszín és tejföl keverékével.

Ezeket rétegezzük, a tetejére krumpli kerüljön. Ráöntjük a maradék tejszín-tejföl keveréket és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb.30 perc alatt pirosra sütjük.