Csülökpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 szép hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 db nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- erős paprika (ízlés szerint)
- kb 1,5 dl vörösbor
- kb 1,5 kg krumpli
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, majd levesszük a tűzről, pirospaprikával megszórjuk. Ezután tesszük bele a csülköt, a felkockázott paprikát, paradicsomot, ízlés szerint ízesítjük.
Felöntjük kevés vízzel és lassú tűzön majdnem puhára főzzük (kb 1 – 1,5 óra). Ekkor kerül bele a felkockázott krumpli, melyet puhára főzünk. Ha elkészült, beleöntjük a vörösbort, kicsit még összefőzzük és savanyúsággal tálaljuk.
A legjobb, ha módunkban áll, mindezt bográcsban elkészíteni, mert kicsit a füstös íz is átjárja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »