Csülökpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 szép hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 db nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- erős paprika (ízlés szerint)
- kb 1,5 dl vörösbor
- kb 1,5 kg krumpli
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, majd levesszük a tűzről, pirospaprikával megszórjuk. Ezután tesszük bele a csülköt, a felkockázott paprikát, paradicsomot, ízlés szerint ízesítjük.
Felöntjük kevés vízzel és lassú tűzön majdnem puhára főzzük (kb 1 – 1,5 óra). Ekkor kerül bele a felkockázott krumpli, melyet puhára főzünk. Ha elkészült, beleöntjük a vörösbort, kicsit még összefőzzük és savanyúsággal tálaljuk.
A legjobb, ha módunkban áll, mindezt bográcsban elkészíteni, mert kicsit a füstös íz is átjárja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »