Csülökpörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 szép hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 db nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- erős paprika (ízlés szerint)
- kb 1,5 dl vörösbor
- kb 1,5 kg krumpli
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, majd levesszük a tűzről, pirospaprikával megszórjuk. Ezután tesszük bele a csülköt, a felkockázott paprikát, paradicsomot, ízlés szerint ízesítjük.
Felöntjük kevés vízzel és lassú tűzön majdnem puhára főzzük (kb 1 – 1,5 óra). Ekkor kerül bele a felkockázott krumpli, melyet puhára főzünk. Ha elkészült, beleöntjük a vörösbort, kicsit még összefőzzük és savanyúsággal tálaljuk.
A legjobb, ha módunkban áll, mindezt bográcsban elkészíteni, mert kicsit a füstös íz is átjárja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

