Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült rakott zöldség, darálthússal recept

Csőben sült rakott zöldség, darálthússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes padlizsán
    • 1 közepes/ 2 kisebb cukkini
    • 1 kápia paprika
    • 1-2 paradicsom
    • 1-2 vöröshagyma
    • 1 lilahagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 0.5 konzerv kukorica
    • 400-500 ml paradicsomsűrÍtmény
    • 400-500 g darált hús (ízlés szerint pulyka vagy sertés) 3-4 ek kacsazsír

    Fűszerek:

    • bors
    • bazsalikom
    • oreganó
    • őrölt babérlevél
    • szerecsendió
    • pirospaprika

    A tetejére:

    • 15-20 dkg trappista sajt (reszelve)

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, majd karikára vágjuk (a padlizsánt, a cukkinit, a kápia paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát).

    Következik az előpárolás. Egy fedeles wokban/serpenyőben, kevés kacsazsíron (kb.: 1 ek.), csipet sóval megpároljuk először a cukkinit (5-10 perc). Egy tálcára szedjük. Ugyanebbe a serpenyőbe pótoljuk a zsiradékot, ha kell, majd beletesszük a padlizsánt is, és ezt is kissé előpároljuk, szintén 5-10 perc alatt. Ezután ezt is a tálca másik felére vagy egy tányérra halmozzuk. mehet a serpenyőbe a karikára vágott lilahagyma, a paprikával és a kukoricával együtt. ennek kevesebb idő is elég.

    Ha ezzel készen vagyunk, elkészítjük a húsos szószt. A vöröshagymát kockára vágunk, besózzuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Erre rá tesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Ha már sehol sem tűnik nyersnek, felöntjük egy doboz paradicsomsűrítménnyel, majd ízlés szerint fűszerezzük. Belereszelünk 3 gerezd fokhagymát is.

    Ezután egy zsírral kikent tepsibe rétegeljük a zöldségeket (cukkini, padlizsán, paradicsom), a paradicsomos húst, a hagymás-paprikás-kukoricát, majd befedjük reszelt sajttal. Alufóliával befedjük. (A tepsi mérete: 26cm*38cm*6,5cm)

    Előmelegített sütőben, lefedve 20 percig, majd fóliát levéve még kb 20-25 percig (a sajt barnulásáig) sütjük, legmagasabb fokozaton.

    Tipp:

    Szezon szerint variálható pl patiszonnal, gombával, zöldbabbal… Érezd, mit szeretne! Élvezd! Jó étvágyat hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá