Csőben sült rakott zöldség, darálthússal recept

Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 1 közepes/ 2 kisebb cukkini
- 1 kápia paprika
- 1-2 paradicsom
- 1-2 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 konzerv kukorica
- 400-500 ml paradicsomsűrÍtmény
- 400-500 g darált hús (ízlés szerint pulyka vagy sertés) 3-4 ek kacsazsír
Fűszerek:
- só
- bors
- bazsalikom
- oreganó
- őrölt babérlevél
- szerecsendió
- pirospaprika
A tetejére:
- 15-20 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, majd karikára vágjuk (a padlizsánt, a cukkinit, a kápia paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát).
Következik az előpárolás. Egy fedeles wokban/serpenyőben, kevés kacsazsíron (kb.: 1 ek.), csipet sóval megpároljuk először a cukkinit (5-10 perc). Egy tálcára szedjük. Ugyanebbe a serpenyőbe pótoljuk a zsiradékot, ha kell, majd beletesszük a padlizsánt is, és ezt is kissé előpároljuk, szintén 5-10 perc alatt. Ezután ezt is a tálca másik felére vagy egy tányérra halmozzuk. mehet a serpenyőbe a karikára vágott lilahagyma, a paprikával és a kukoricával együtt. ennek kevesebb idő is elég.
Ha ezzel készen vagyunk, elkészítjük a húsos szószt. A vöröshagymát kockára vágunk, besózzuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Erre rá tesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Ha már sehol sem tűnik nyersnek, felöntjük egy doboz paradicsomsűrítménnyel, majd ízlés szerint fűszerezzük. Belereszelünk 3 gerezd fokhagymát is.
Ezután egy zsírral kikent tepsibe rétegeljük a zöldségeket (cukkini, padlizsán, paradicsom), a paradicsomos húst, a hagymás-paprikás-kukoricát, majd befedjük reszelt sajttal. Alufóliával befedjük. (A tepsi mérete: 26cm*38cm*6,5cm)
Előmelegített sütőben, lefedve 20 percig, majd fóliát levéve még kb 20-25 percig (a sajt barnulásáig) sütjük, legmagasabb fokozaton.
Tipp:
Szezon szerint variálható pl patiszonnal, gombával, zöldbabbal… Érezd, mit szeretne! Élvezd! Jó étvágyat hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »