Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült rakott karfiol recept

Csőben sült rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Kedvenc zöldségem újabb köntösben. Tartalmas húsos egytálétel, zöldség alapra épülve :)

    Hozzávalók 6 főre:

    • 1 közepes nagyságú karfiol
    • 1 db kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 500 g pulyka darált hús
    • 1-1 db piros és zöld húsú paprika
    • 1-1 kk friss kakukkfű és oregano
    • 2 ek burgonya pehely (vagy 1 tk liszt-opcionális)
    • 2 ek paradicsom püré
    • őrölt fehér bors
    • frissen reszelt szerecsendió
    • 1 dl zöldség alaplé
    • 25 dkg főtt rizs (nálam az előző napi ebédből maradt)
    • petrezselyem

    Tetejére:

    • 3 dl tejföl
    • 1 tubus natúr krémsajt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedve sós, citromos vízben puhára párolom, majd szűrőbe téve lecsepegtem.

    Amíg a zöldségünk párolódik elkészítjük húsos ragunkat. A vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon pirítom. A piros és a zöld húsú paprikákat kis kockára vágva a hagymákhoz adom. A darált hússal együtt puhára párolom és ízlés szerinti arányban fűszerezem. A zöldség alaplével felöntöm és a burgonyapehellyel dúsítom.

    Egy jénait vagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával beleteszem a puha karfiol rózsákat. Kanállal elegyengetem és a húsos ragut ráhalmozva, szintén elsimítom, hogy egyenletes legyen. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, ezzel takarom a ragut.

    A tetejére tejföl-krémsajt-tojás keveréket kanalazok és elsimítom. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-50 perc alatt megpirítom a tetejét.
    Kicsit hűlni hagyom hogy szép kockákra vágva tálalom :)

    Jó étvágyat!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá