Csőben sült rakott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült rakott karfiol

Kedvenc zöldségem újabb köntösben. Tartalmas húsos egytálétel, zöldség alapra épülve :)

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g pulyka darált hús
  • 1-1 db piros és zöld húsú paprika
  • 1-1 kk friss kakukkfű és oregano
  • 2 ek burgonya pehely (vagy 1 tk liszt-opcionális)
  • 2 ek paradicsom püré
  • őrölt fehér bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 dl zöldség alaplé
  • 25 dkg főtt rizs (nálam az előző napi ebédből maradt)
  • petrezselyem

Tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedve sós, citromos vízben puhára párolom, majd szűrőbe téve lecsepegtem.

Amíg a zöldségünk párolódik elkészítjük húsos ragunkat. A vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon pirítom. A piros és a zöld húsú paprikákat kis kockára vágva a hagymákhoz adom. A darált hússal együtt puhára párolom és ízlés szerinti arányban fűszerezem. A zöldség alaplével felöntöm és a burgonyapehellyel dúsítom.

Egy jénait vagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával beleteszem a puha karfiol rózsákat. Kanállal elegyengetem és a húsos ragut ráhalmozva, szintén elsimítom, hogy egyenletes legyen. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, ezzel takarom a ragut.

A tetejére tejföl-krémsajt-tojás keveréket kanalazok és elsimítom. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-50 perc alatt megpirítom a tetejét.
Kicsit hűlni hagyom hogy szép kockákra vágva tálalom :)

Jó étvágyat!!!