Kedvenc zöldségem újabb köntösben. Tartalmas húsos egytálétel, zöldség alapra épülve :)
Hozzávalók 6 főre:
Tetejére:
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós, citromos vízben puhára párolom, majd szűrőbe téve lecsepegtem.
Amíg a zöldségünk párolódik elkészítjük húsos ragunkat. A vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon pirítom. A piros és a zöld húsú paprikákat kis kockára vágva a hagymákhoz adom. A darált hússal együtt puhára párolom és ízlés szerinti arányban fűszerezem. A zöldség alaplével felöntöm és a burgonyapehellyel dúsítom.
Egy jénait vagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával beleteszem a puha karfiol rózsákat. Kanállal elegyengetem és a húsos ragut ráhalmozva, szintén elsimítom, hogy egyenletes legyen. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, ezzel takarom a ragut.
A tetejére tejföl-krémsajt-tojás keveréket kanalazok és elsimítom. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-50 perc alatt megpirítom a tetejét.
Kicsit hűlni hagyom hogy szép kockákra vágva tálalom :)
Jó étvágyat!!!