Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült halfilé brokkolival recept

Csőben sült halfilé brokkolival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg fogas filé
    • 60 dkg brokkoli
    • 3 kápia paprika
    • 1 citrom leve
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 dl főzőtejszín
    • 3 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • szerecsendió
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A halat, ha fagyasztott, kiengedem, a nedvességet papírtörlővel felitatom.

    Csőben sült hal brokkolival 001

    Kiolajozok egy tepsit, vagy hőálló tálat és elrendezem az alján a kisebb darabokra vágott halat. Ráfacsarom a citrom levét és darálok rá kevés borsot és megsózom.

    Rárakom a rózsáira szedett brokkolit és a kicsumázott, felaprított paprikát.

    Összekeverem a tejfölt, tejszínt, tojást, a reszelt sajt felét és lisztet, majd egyenletesen elosztva beborítom vele a tepsiben lévőket. Tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, sütőbe tolom, és 200 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.

    Csőben sült hal brokkolival 005

    Köretként párolt rizs illik hozzá, de önálló fogásként is tálalható.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá