Csőben sült halfilé brokkolival recept
Galéria (7)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg fogas filé
- 60 dkg brokkoli
- 3 kápia paprika
- 1 citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- 3 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A halat, ha fagyasztott, kiengedem, a nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozok egy tepsit, vagy hőálló tálat és elrendezem az alján a kisebb darabokra vágott halat. Ráfacsarom a citrom levét és darálok rá kevés borsot és megsózom.
Rárakom a rózsáira szedett brokkolit és a kicsumázott, felaprított paprikát.
Összekeverem a tejfölt, tejszínt, tojást, a reszelt sajt felét és lisztet, majd egyenletesen elosztva beborítom vele a tepsiben lévőket. Tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, sütőbe tolom, és 200 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.
Köretként párolt rizs illik hozzá, de önálló fogásként is tálalható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.