Csőben sült halfilé brokkolival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült halfilé brokkolival

Hozzávalók:

  • 60 dkg fogas filé
  • 60 dkg brokkoli
  • 3 kápia paprika
  • 1 citrom leve
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A halat, ha fagyasztott, kiengedem, a nedvességet papírtörlővel felitatom.

Csőben sült hal brokkolival 001

Kiolajozok egy tepsit, vagy hőálló tálat és elrendezem az alján a kisebb darabokra vágott halat. Ráfacsarom a citrom levét és darálok rá kevés borsot és megsózom.

Rárakom a rózsáira szedett brokkolit és a kicsumázott, felaprított paprikát.

Összekeverem a tejfölt, tejszínt, tojást, a reszelt sajt felét és lisztet, majd egyenletesen elosztva beborítom vele a tepsiben lévőket. Tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, sütőbe tolom, és 200 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.

Csőben sült hal brokkolival 005

Köretként párolt rizs illik hozzá, de önálló fogásként is tálalható.