Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkével rakott tök recept

Csirkével rakott tök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb spárgatök
    • 8-10 csirke felső comb
    • 1 tv paprika (lehet piros kaliforniai paprika is!)
    • 1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
    • 10-12 vékony szelet húsos füstölt szalonna
    • burgonya
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, bors, pirospaprika
    • olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát megpucoljuk és megfőzzük, mikor megfőtt, vékonyra szeleteljük. Míg fő, addig a tököt meghámozzuk, a magvakat eltávolítjuk, kb. fél centis szeletekre vágjuk, egy tálban besózzuk és állni hagyjuk, felhasználás előtt leöntjük róla a levét, amit engedett. A combot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk. A paprikát és a hagymát karikákra vágjuk.
    Egy tepsit kikenünk olajjal és lerakjuk az alapanyagokat a következő sorrendben: burgonya, ezt picit sózzuk és borsozzuk, erre jön a csirkecomb, majd a szalonna szeletek következnek, ezen elosztjuk a karikára vágott hagymát és paprikát, végül az egészet beborítjuk a tökkel. A tököt megszórjuk kevés pirospaprikával, borssal és ha szükséges, sózzuk is. Ha maradt ki a szalonnából, pici kockákat tehetünk belőle a tök tetejére.

    A tejfölt felverjük a tojásokkal, leöntjük vele a rakott tököt, a tetejére pedig a reszelt sajt kerül.
    Előmelegített sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá