Csirkés-gombás töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (4 személyre ):
- 2 db nagyobb padlizsán
- 30 dkg csirke felső comb filé
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt kakukkfű
- 1/ csokor petrezselyem
- 3 ek olaj
- só
- frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 12 dkg reszeltsajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.
A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát, finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta.
A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.
Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le és tegyük a töltelékbe a szeletet. Így nem dől el a padlizsánunk.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos, vagy zsírpapírral béleltünk ki. 15-20 percig sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »