Csirkés-gombás töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (4 személyre ):
- 2 db nagyobb padlizsán
- 30 dkg csirke felső comb filé
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt kakukkfű
- 1/ csokor petrezselyem
- 3 ek olaj
- só
- frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 12 dkg reszeltsajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.
A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát, finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta.
A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.
Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le és tegyük a töltelékbe a szeletet. Így nem dől el a padlizsánunk.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos, vagy zsírpapírral béleltünk ki. 15-20 percig sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

