Csirkemájas piláf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 db sárgarépa
- 1/2 zeller
- 2 db lecsópaprika
- 5 db paradicsom
- 3 evőkanál paradicsomszósz
- 2 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- kevés só
- kevés őrölt bors
- 1 kisebb csilipaprika
- 1 csapott evőkanál kurkuma,
- 1 ág majoránna (vagy 1/2 kávés kanál szárított)
- 2 – 3 dl zöldség alaplé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát apróra daraboljuk. A paprikát, és a paradicsomot, kisebb kockákra vágjuk, a zellert lereszeljük.
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a répát, a zellert, a paradicsomot, a paprikát, a paradicsomszószt, a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd felöntjük az alaplével. (az alaplé helyet víz is használható)
2 bögre rizst öntünk bele, megszórjuk kurkumával, hozzátesszük a majoránnát, a felszeletelt csilipaprikát, (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, előtte magozzuk ki) majd fedő alatt addig főzzük míg a rizs magába szívja a lé nagy részét.
Ezután adjuk hozzá a megmosott csirkemájat, és főzzük addig, míg a májat megszúrva már nem szivárog belőle rózsaszín lé. A majoránna ágat a tálalás előtt emeljük ki.