Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas piláf recept

Csirkemájas piláf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 3 db sárgarépa
    • 1/2 zeller
    • 2 db lecsópaprika
    • 5 db paradicsom
    • 3 evőkanál paradicsomszósz
    • 2 db hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 bögre rizs
    • kevés só
    • kevés őrölt bors
    • 1 kisebb csilipaprika
    • 1 csapott evőkanál kurkuma,
    • 1 ág majoránna (vagy 1/2 kávés kanál szárított)
    • 2 – 3 dl zöldség alaplé
    • 1 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát apróra daraboljuk. A paprikát, és a paradicsomot, kisebb kockákra vágjuk, a zellert lereszeljük.

    A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a répát, a zellert, a paradicsomot, a paprikát, a paradicsomszószt, a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd felöntjük az alaplével. (az alaplé helyet víz is használható)

    2 bögre rizst öntünk bele, megszórjuk kurkumával, hozzátesszük a majoránnát, a felszeletelt csilipaprikát, (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, előtte magozzuk ki) majd fedő alatt addig főzzük míg a rizs magába szívja a lé nagy részét.

    Ezután adjuk hozzá a megmosott csirkemájat, és főzzük addig, míg a májat megszúrva már nem szivárog belőle rózsaszín lé. A majoránna ágat a tálalás előtt emeljük ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá