Csirkemájas piláf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 db sárgarépa
  • 1/2 zeller
  • 2 db lecsópaprika
  • 5 db paradicsom
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 2 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • 1 kisebb csilipaprika
  • 1 csapott evőkanál kurkuma,
  • 1 ág majoránna (vagy 1/2 kávés kanál szárított)
  • 2 – 3 dl zöldség alaplé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát apróra daraboljuk. A paprikát, és a paradicsomot, kisebb kockákra vágjuk, a zellert lereszeljük.

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a répát, a zellert, a paradicsomot, a paprikát, a paradicsomszószt, a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd felöntjük az alaplével. (az alaplé helyet víz is használható)

2 bögre rizst öntünk bele, megszórjuk kurkumával, hozzátesszük a majoránnát, a felszeletelt csilipaprikát, (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, előtte magozzuk ki) majd fedő alatt addig főzzük míg a rizs magába szívja a lé nagy részét.

Ezután adjuk hozzá a megmosott csirkemájat, és főzzük addig, míg a májat megszúrva már nem szivárog belőle rózsaszín lé. A majoránna ágat a tálalás előtt emeljük ki.