Csirkemáj curry zöldségekkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk gyömbér
- 1 kávéskanál curry
- 1 chili, magjai kikaparva
- 5 db sárgarépa
- 3 db paradicsom
- 3 db kaliforniai paprika
- 200 g gomba
- 1 csokor snidling
- 1 kávéskanál szardellapaszta
- 1 csokor koriander zöld (petrezselyem zöld)
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A csirkemájat kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük belőle.
Az olajban megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a szétnyomkodott fokhagymát, majd hozzáadom az apróra vágott chilit. Ha nem szeretjük a csípőset, előtte kaparjuk ki a magját.
Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, majd az apró kockákra vágott paradicsomot is.
Gyömbérrel és curryvel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a szardellát, vagy ennek hiányában egy csipet sót.
Kicsit később kerül bele a paprika, majd a szeletelt gomba és az apróra vágott snidling és koriander zöld ( vagy petrezselyem zöld).
A végén keményítővel sűrítjük és rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.