Csirkemáj curry zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk gyömbér
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 chili, magjai kikaparva
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db paradicsom
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 200 g gomba
  • 1 csokor snidling
  • 1 kávéskanál szardellapaszta
  • 1 csokor koriander zöld (petrezselyem zöld)
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A csirkemájat kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük belőle.

Az olajban megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a szétnyomkodott fokhagymát, majd hozzáadom az apróra vágott chilit. Ha nem szeretjük a csípőset, előtte kaparjuk ki a magját.

Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, majd az apró kockákra vágott paradicsomot is.

Gyömbérrel és curryvel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a szardellát, vagy ennek hiányában egy csipet sót.

Kicsit később kerül bele a paprika, majd a szeletelt gomba és az apróra vágott snidling és koriander zöld ( vagy petrezselyem zöld).

A végén keményítővel sűrítjük és rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.