Csirke brassói recept

Hozzávalók:
- 1 egész nagy csirkemell filé
- 4 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj, ha szükséges
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3-4 gerezd fokhagyma)
- 1 közepes paradicsom
- 1 púpos tk házi darált paprika
- 1 csapott kk őrölt pirospaprika
- 90 dkg krumpli
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
Utóbbit zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi olajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.
Fedő alatt kb. 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított krumplit felkockázzuk, és forró olajban megsütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »