Csirke brassói

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész nagy csirkemell filé
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olaj, ha szükséges
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3-4 gerezd fokhagyma)
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 púpos tk házi darált paprika
  • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
  • 90 dkg krumpli
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.

Utóbbit zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi olajjal.

Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.

Fedő alatt kb. 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)

Ez alatt a megtisztított krumplit felkockázzuk, és forró olajban megsütjük.

A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.