Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
Utóbbit zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi olajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.
Fedő alatt kb. 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított krumplit felkockázzuk, és forró olajban megsütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.