Csípős, tökös lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök (én kanadait használtam)
- 2 sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál halványító zeller (szárzeller)
- 1 kiskanál csilipehely
- 1 kaliforniai paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kanál szójaszósz
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 1 kanál olívaolaj
Elkészítése:
Kevés olívaolajon megdinszteltem a megtisztított, szeletelt sárgarépát, majd hozzáadtam a feldarabolt hagymát és a szétnyomott fokhagymát is. Megsóztam, majd hozzáadtam a darabolt szárzellert, a csilipelyhet és felöntöttem kevés borral.
A serpenyőbe került a feldarabolt sütőtök, a csíkozott paprika és a nagyon apróra darabolt paradicsom is. Kevés szójaszósz is került hozzá, majd rövid ideig fedő alatt pároltam tovább. Borsot őröltem rá, majd megszórtam egyenletesen keményítővel, összekevertem és ismét pár percig fedő alatt pároltam tovább.
Tipp:
Kihagytam receptemből azt a jelentéktelen mennyiségű maradék csirkecombot, ami az étel ízén semmit nem változtatott, de mivel maradék volt, és a hűtőből rám tukmálta magát, megesett rajta a szívem, és azt is hozzáadtam ehhez a finom csípős tököshöz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

