Csípős, tökös lecsó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g sütőtök (én kanadait használtam)
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál halványító zeller (szárzeller)
  • 1 kiskanál csilipehely
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 1 kanál olívaolaj

Elkészítése:

Kevés olívaolajon megdinszteltem a megtisztított, szeletelt sárgarépát, majd hozzáadtam a feldarabolt hagymát és a szétnyomott fokhagymát is. Megsóztam, majd hozzáadtam a darabolt szárzellert, a csilipelyhet és felöntöttem kevés borral.

A serpenyőbe került a feldarabolt sütőtök, a csíkozott paprika és a nagyon apróra darabolt paradicsom is. Kevés szójaszósz is került hozzá, majd rövid ideig fedő alatt pároltam tovább. Borsot őröltem rá, majd megszórtam egyenletesen keményítővel, összekevertem és ismét pár percig fedő alatt pároltam tovább.

Tipp:

Kihagytam receptemből azt a jelentéktelen mennyiségű maradék csirkecombot, ami az étel ízén semmit nem változtatott, de mivel maradék volt, és a hűtőből rám tukmálta magát, megesett rajta a szívem, és azt is hozzáadtam ehhez a finom csípős tököshöz.