Csípős – savanyú csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 szál sárgarépa
- 3 db paprika (ha van színes)
- 5 db közepes paradicsom
- 2 marék fagyasztott kukorica (1 doboz konzerv)
- 3 nagy hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl savanyúság lé
- 1 kk gyömbérpor
- 1 kk őrölt koriander
- 2 kk ételízesítő
- 2 kk morzsolt csili
- 1 ek szójaszósz
- kb 1 ek étkezési keményítő
- kevés cayenne bors (elhagyható)
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk.
A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük. Annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük, félretesszük.
A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is. Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele.
Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk. 10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.
Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.
Tipp:
A kínai ételek egy része forró wokban készül. Ennek az edénynek az előnye, hogy gyorsan, pirítva, egyenletes hőfokon készülnek benne az ételek. Ez biztosítja azt is, hogy megtartják ízüket, tápanyag tartalmukat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »