Csípős – savanyú csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 szál sárgarépa
- 3 db paprika (ha van színes)
- 5 db közepes paradicsom
- 2 marék fagyasztott kukorica (1 doboz konzerv)
- 3 nagy hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl savanyúság lé
- 1 kk gyömbérpor
- 1 kk őrölt koriander
- 2 kk ételízesítő
- 2 kk morzsolt csili
- 1 ek szójaszósz
- kb 1 ek étkezési keményítő
- kevés cayenne bors (elhagyható)
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk.
A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük. Annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük, félretesszük.
A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is. Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele.
Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk. 10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.
Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.
Tipp:
A kínai ételek egy része forró wokban készül. Ennek az edénynek az előnye, hogy gyorsan, pirítva, egyenletes hőfokon készülnek benne az ételek. Ez biztosítja azt is, hogy megtartják ízüket, tápanyag tartalmukat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »