Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csilis bab bográcsban recept

Csilis bab bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg száraz tarkabab
    • 1,5 kg darált sertés- és marhahús keverék
    • 0,5 kg fagyasztott kukorica
    • 2 doboz (2 x 500 g) paradicsomszósz
    • 2 kaliforniai paprika
    • 1 dl házi sós darált paprika
    • 6 fej vöröshagy6ma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 szál friss borsikafű (jó a szárított is)
    • őrölt bors
    • 2-3 db friss csilipaprika + 2 a bab előfőzéséhez

    Elkészítése:

    Az előző este beáztatott babot bő, sós vízben néhány babérlevéllel és két kisebb csilivel előfőztem. Annyira, hogy ne főjön szét, de megpuhuljon. Leszűrtem.

    Ezután kevés olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát. Kávéskanálnyi köménymaggal tovább pirítottam, majd hozzáadtam a darált húst. Együtt, a hús fehéredéséig pirítottam, majd 1 liter paradicsomszószt is hozzáöntöttem.

    Kevés vizet hozzátéve belekerült az előfőzött bab is, majd 100 g házi darált, sózott paprika is (pritamin). Mivel a paprika sós, csak kóstolás után fűszereztem tovább.

    Fagyasztott kukorica és kockákra vágott kaliforniai paprika is került hozzá. Két kisebb csilivel, kevés friss csomborral (borsikafű), kevés őrölt borssal, apróra vágott fokhagymával ízesítettem, majd a bográcsot időnként forgatva 1 óráig főztem.

    A bab elő volt főzve, így nem volt szükség hosszú időre az elkészítéséhez. A legvégén 2 kanál őrölt pirospaprikát hozzáadva összeforraltam.

    A bab előfőzésére 1 órára, míg a készre főzéshez újabb egy órára volt szükség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá