Chilis bab recept
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertés lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 érett friss paradicsom
- 3 babkonzerv (400 g)
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g)
- 2-3 friss chili paprika vagy cayenne bors ízlés szerint
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.
Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.
Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.
Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.
A chilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

