Chilis bab recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertés lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 érett friss paradicsom
- 3 babkonzerv (400 g)
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g)
- 2-3 friss chili paprika vagy cayenne bors ízlés szerint
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.
Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.
Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.
Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.
A chilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »