Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab recept

Chilis bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált sertés lapocka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 érett friss paradicsom
    • 3 babkonzerv (400 g)
    • 1 konzerv csemegekukorica (340 g)
    • 2-3 friss chili paprika vagy cayenne bors ízlés szerint
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 púpos ek fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
    A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.

    Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.

    Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.

    Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.

    Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.

    A chilis bab kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 196 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá