Chilis bab recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertés lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 érett friss paradicsom
- 3 babkonzerv (400 g)
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g)
- 2-3 friss chili paprika vagy cayenne bors ízlés szerint
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.
Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.
Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.
Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.
A chilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »