Hozzávalók:
Elkészítése:
A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.
Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.
Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.
Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.