Chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Chilis bab

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertés lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 érett friss paradicsom
  • 3 babkonzerv (400 g)
  • 1 konzerv csemegekukorica (340 g)
  • 2-3 friss chili paprika vagy cayenne bors ízlés szerint
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 púpos ek fűszerpaprika

Elkészítése:

A paradicsomot 10 mp-re forró vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk a szalonnával.

Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott chilit, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig pároljuk az egészet.

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a babkonzerv és a csemegekukorica levével, és lassú tűzön rotyogtatjuk, közben a sósságát kóstoljuk, ha kell ízesítjük.

Amikor a kóstolásnál a hús puha állagú, belekeverjük a babot és a kukoricát, és még 2-3 percig együtt forraljuk.

Friss kenyérrel, ill. canney borssal tálaljuk.