Burgonyás tésztába tekert virsli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg margarin
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
- ½ liter étolaj
A töltéshez:
- 4 virsli
- 8 lapkasajt
A panírozáshoz:
- kb. 8 dkg liszt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tej
- 8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- ketchup
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.
Nagyon finom vacsora.
Tipp:
Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

