Burgonyás tésztába tekert virsli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg margarin
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
- ½ liter étolaj
A töltéshez:
- 4 virsli
- 8 lapkasajt
A panírozáshoz:
- kb. 8 dkg liszt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tej
- 8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- ketchup
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.
Nagyon finom vacsora.
Tipp:
Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

