Burgonyás tésztába tekert virsli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg margarin
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
- ½ liter étolaj
A töltéshez:
- 4 virsli
- 8 lapkasajt
A panírozáshoz:
- kb. 8 dkg liszt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- 8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- ketchup
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.
Nagyon finom vacsora.
Tipp:
Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »