Burgonyás rakott palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
A sütéshez:
- kevés olaj
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és összetörjük.
A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel palacsintatésztává keverjük. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a főtt burgonyát is. Ha nagyon besűrítené a tésztát, pici vizet tehetünk még bele, de ne túl sokat, mert ennek a tésztának sűrűbbnek kell lennie a szokásosnál. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egyesével hagyományos palacsintákat sütünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk egy hőálló tálat, amire rárétegezzük a palacsintákat, mint egy tortát. Megkenünk minden réteget pici tejföllel, és megszórjuk kevés sajttal. A sütőben 10 percig sütjük, hogy összemelegedjen az egész, és a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve szeleteljük, és köretnek vagy önállóan tálaljuk. Ez utóbbi esetben adjunk mellé snidlinggel, zellerrel vagy kaporral kikevert tejfölt is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »