Burgonyás rakott palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
A sütéshez:
- kevés olaj
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és összetörjük.
A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel palacsintatésztává keverjük. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a főtt burgonyát is. Ha nagyon besűrítené a tésztát, pici vizet tehetünk még bele, de ne túl sokat, mert ennek a tésztának sűrűbbnek kell lennie a szokásosnál. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egyesével hagyományos palacsintákat sütünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk egy hőálló tálat, amire rárétegezzük a palacsintákat, mint egy tortát. Megkenünk minden réteget pici tejföllel, és megszórjuk kevés sajttal. A sütőben 10 percig sütjük, hogy összemelegedjen az egész, és a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve szeleteljük, és köretnek vagy önállóan tálaljuk. Ez utóbbi esetben adjunk mellé snidlinggel, zellerrel vagy kaporral kikevert tejfölt is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »