Burgonyás nudli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- só
- fél dl étolaj
- zsemlemorzsa
- porcukor
- tejföl
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm sós vízben, leszűröm és átpasszírozom.
Még langyosan hozzáadom a lisztet, az olajat, a sót és összegyúrom.Vékonyra kinyújtom csíkokat vágok belőle és a kezemmel nudlikká sodrom.
Forró, sós vízben kifőzöm. Amikor feljön a víz tetejére megfőttek. Leszűröm és a már elkészített morzsába forgatom.
A morzsa elkészítése: kb 1 dl olajon a zsemlemorzsát megpirítom és amikor már halványbarna színe van 2 dl meleg vízzel felöntöm, ekkor már csak kis lángon megpirítom.
A nudlikat beleforgatom lekvárral vagy cukrozott tejföllel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

