Burgonyás nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • fél dl étolaj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyát megfőzöm sós vízben, leszűröm és átpasszírozom.

Még langyosan hozzáadom a lisztet, az olajat, a sót és összegyúrom.Vékonyra kinyújtom csíkokat vágok belőle és a kezemmel nudlikká sodrom.

Forró, sós vízben kifőzöm. Amikor feljön a víz tetejére megfőttek. Leszűröm és a már elkészített morzsába forgatom.

A morzsa elkészítése: kb 1 dl olajon a zsemlemorzsát megpirítom és amikor már halványbarna színe van 2 dl meleg vízzel felöntöm, ekkor már csak kis lángon megpirítom.
A nudlikat beleforgatom lekvárral vagy cukrozott tejföllel tálalom.