Burgonyaomlett recept

Hozzávalók:
- 6 szem szép nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 zöldpaprika
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kápia paprika
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- Ízlés szerint só és frissen örölt fehér bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő a burgonya, kockára vágom a hagymát, újhagymát és a paprikákat, felaprítom a petrezselymet.
Ha a krumpli elkészült, leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A hagymát némi zsiradékon megfonnyasztom, hozzá adom a paprikákat, majd amikor megpuhult ráöntöm a krumplit, sózom, borsozom és együtt pirítom őket.
Ha kellően átpirult, rászórom az aprított petrezselymet, ráöntöm a felvert tojást és fedővel lefedve kb. 10 percig sütöm, majd egy lapos tányér segítségével megfordítom és a másik oldalát is megpirítom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »