Burgonyaomlett recept

Hozzávalók:
- 6 szem szép nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 zöldpaprika
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kápia paprika
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- Ízlés szerint só és frissen örölt fehér bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő a burgonya, kockára vágom a hagymát, újhagymát és a paprikákat, felaprítom a petrezselymet.
Ha a krumpli elkészült, leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A hagymát némi zsiradékon megfonnyasztom, hozzá adom a paprikákat, majd amikor megpuhult ráöntöm a krumplit, sózom, borsozom és együtt pirítom őket.
Ha kellően átpirult, rászórom az aprított petrezselymet, ráöntöm a felvert tojást és fedővel lefedve kb. 10 percig sütöm, majd egy lapos tányér segítségével megfordítom és a másik oldalát is megpirítom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »