Burgonyaomlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 szem szép nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 5 tojás
  • 1 kápia paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • Ízlés szerint só és frissen örölt fehér bors

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő a burgonya, kockára vágom a hagymát, újhagymát és a paprikákat, felaprítom a petrezselymet.

Ha a krumpli elkészült, leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A hagymát némi zsiradékon megfonnyasztom, hozzá adom a paprikákat, majd amikor megpuhult ráöntöm a krumplit, sózom, borsozom és együtt pirítom őket.

Ha kellően átpirult, rászórom az aprított petrezselymet, ráöntöm a felvert tojást és fedővel lefedve kb. 10 percig sütöm, majd egy lapos tányér segítségével megfordítom és a másik oldalát is megpirítom.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!